Lezingen

GEA Kring Fryslân lezingen seizoen 

2017-2018

Het aankomend seizoen een gevarieerd aanbod van lezingen. De aftrap is op woensdag 20 september door ons eigen kringlid Hendrik Zeilstra met:  De geologie van Namibie. Na de koffiepauze weer een aardige verloting van ingebrachte vondsten.  Dus aankomende vakantie een paar prachtige vondsten reserveren voor de clubverloting. Ook dit jaar weer gerenomeerde sprekers die garant staan voor een boeiende avond; van fossielen naar mineralen en van de Westerschelde naar een rondje Europa en dan naar de USA. We hebben er nu al zin in!

 

De kringavonden worden in principe gehouden op de derde woensdag van de maand. Behalve in de maanden september en oktober 2016, ivm vakanties zijn de lezingen dan op de vierde woensdag van de maand.

Het Natuur museum Fryslân in Leeuwarden is open vanaf 19.30 uur.   Adres Schoenmakersperk 2 8911EM. Parkeren kan eenvoudig in twee grote parkeergarages ( Oldehove of Hoeksterend) op ca. 500 m afstand. De koffie- en theebijdrage per avond is € 1,00  en dan kunt u 2 x  koffie of thee nemen. Uw bijdrage kunt u doneren in het potje wat op de balie in het Atrium staat. Frisdrank is te verkrijgen uit de automaat tegen betaling.

Het Natuurmuseum is nog steeds op zoek naar vrijwilligers uit onze kring voor de volgende klussen:

  • Vrijwilligers die het museum helpen determineren van collecties (zwerfstenen, fossielen) Neem dan even contact op met Wouter Schothorst.
  • Het op orde brengen van de bibliotheek: boeken, boeken en nog eens boeken.

Mocht u belangstelling hebben voor een van de genoemde activiteiten neem dan contact op met de conservator van het Natuurmuseum: Dhr. P. Koomen Tel. 058 – 23 32 2 44 Website: www.natuurmuseumfryslan.nl