Programma lezingen seizoen 2019 – 2020

Het bestuur heeft drukke weken achter de rug, oa de organisatie van een mineralogisch uitstapje naar Duitsland, het aldaar hakken in zoeken in groeven, het meeslepen van tassen vol met fossielen en ondertussen op de achtergrond het programma van lezingen voor na de zomer te regelen. En de lijst met sprekers groeit! Er komt weer een boeiend en gevarieerd programma, met vertrouwde namen en afwisselende onderwerpen.

We starten op woensdagavond 18 september met een korte lezing van  Bart de Weerd over het mijnbouwgebied Bergsladen in Zweden, gevolgd door verloting van ingebracht materiaal Geakring leden. Uw overtollige vakantie vondsten kunt u hier natuurlijk inbrengen. U sleept natuurlijk toch altijd te veel mee. “Unbedingst mitnemen” was ooit een gevleugelde uitspraak van onze Duitse gids..

 

 

– 18 september Bart de Weerd over het mijnbouwgebied Bergsladen in Zweden. ( een korte lezing, na de pauze verloting vondsten ed)

– 16 oktober 2019 Paul Hille over de Cambrische explosie.
– 20 november 2019 Paul van Olm over Sardinië.
– 18 december 2019 korte lezing Peter Koomen over De Milanković-parameters, over de oorzaken van de ijstijden, korte lezing gevolgd door de kerstborrel.
– 19 februari 2020 onderwerp nog niet bekend.
– 18 maart 2020 Herwig Pelckmans: Mineralen van België.
– 15 april 2020 onderwerp nog niet bekend.