18 jan. Erwin Kaspers: Extreme vulkaangebieden van Kamschatka

Een geologische lezing over de meest actieve vulkanische gebieden op Aarde

Kamschatka is een schiereiland met een oppervlakte van ongeveer,472.300 vierkante kilometer en is het grootste schiereiland van Oost-Azië, het is 1250 km lang en 450 km breed.

Russia, Kamchatka, volcano New Tobalchik

Kamschatka is een vulkaanrijk schiereiland dat tot Rusland behoort en vormt een vulkaangordel samen met de Koerilen, de Aleoeten en Alaska en is het meest opvallende vulkanische gebied op Aarde. Het vulkanisme van Kamschatka  ontstaat door de subductiezone’s van de Indische Oceaan en de Aziatische en Amerikaanse platen.

 

Er bevinden zich 300 vulkanen op Kamschatka waarvan er 29 zeer actief zijn, de hoogste vulkaan is de Klyuchevskaya Sopka met een hoogte van 4750 meter. We brengen een bezoek aan de vele vulkanische landschappen van Kamschatka, zoals de lavavelden, furmarolen, geisers, warmwaterbronnen en andere vulkanische bijzonderheden.

rond 20 november is de vulkaan weer actief geworden. onderstaande link heeft aardige foto’s.   https://www.themoscowtimes.com/2021/03/10/eurasias-highest-volcano-erupts-in-russias-kamchatka-a73190

tot 18 januari, Erwin Kaspers