Herfstvakantie 2012 excursie naar oa Holzmaden.

Gaat u mee op zoek naar de fossielen van Holzmaden?

Groeve Holzmaden

De inspirerende  lezing van Paul Hille dit jaar over de fossielen uit Holzmaden heeft ons besmet met een vreemd virus.  De enige remedie  om hiervan te genezen zou een therapeutisch  bezoek aldaar ter plaatse zijn.  Maar ja, na twee  korte bezoeken aan de groeve in Holzmaden , is het virus nog steeds hardnekkig aanwezig.   Dus gaan we in de herfstvakantie weer,  van maandag 21 okt tot zondag 27 oktober,  en misschien wilt u wel mee?

Op dit moment gaat het halve bestuur mee:  Yma, Wiepkje en Hendrik,  Anja en ondergetekende  gaan  mee. Maar als we de groep groter kunnen maken dan graag, hoe meer zielen des te meer vreugd. De teller staat nu op 9.

In eerste instantie willen we de groeve van de familie Kromer bezoeken deze  ligt bij Ohmden, zie ook onze website. https://www.geologiefriesland.nl/lezingen/lezing-steengroeven-in-holzmaden-door-paul-hille

Ohmden, Holzmaden ligt grofweg richting Stuttgart in Midden/Zuid Duitsland.  We een aardig stukje rijden.

fossiele vis uit Holzmaden

Iedereen  regelt zijn eigen vervoer en onderdak. Er is bijvoorbeeld vlakbij een camping en er zijn pensions in de buurt.  Wiepkje en Yma zijn bezig om een pension oid te regelen, dus als u mee wilt, neem dan even contact op met Yma of Wiepkje.

We spreken aldaar af waarbij we natuurlijk zoveel mogelijk activiteiten  gezamenlijk doen.  Het globale plan:  Het bezoeken van verschillende groeven en musea.  Er zijn in de regio verschillende groeven, soms een stukje rijden, maar volgens kenners de moeite waard.  Er is een fantastisch museum met ongelofelijke mooie en grote fossielen, uniek in de wereld.  Hoogstwaarschijnlijk kunnen we ook een excursie met een gids regelen die ons in de regio meeneemt en iets over prepareren vertelt.

Woensdag gaan we naar Werkforum der Fa. Holcim in Dotternhausen. We bezoeken daar oa het museum, nemen een kijkje bij een preparateur en onder deskundige Duitse begeleiding gaan we op zoek in de groeve van  Gosheim de Weißjura-Naturaufschluss.

Donderdag richting Solnhofen,  en mogelijk het laatste weekend naar de Mineralientage in Munchen. Iedereen is vrij om mee te gaan, dus vrijdag weer richting Nederland is ook oké.

Het is dus geen all inclusive, verzorgde excursie met tijdschema en draaiboek.  Iedereen is vrij en verantwoordelijk, waarbij we zoveel mogelijk gezamenlijk doen. De groeven zijn eenvoudig bereikbaar en vooral ook gemakkelijk toegankelijk, geen berg op, geen klauter partijen of gevaarlijke wanden.

Over de opbrengst kunnen we ook duidelijk zijn, er is genoeg te vinden, iedereen gaat met kilo’s naar huis…  En een fossiele vis is geen uitzondering!

Dus wilt u mee, dan graag een mailtje naar mij, Yma of Wiepkje. We hebben er zin in.

Groet namen ook namens Yma en Wiekje,  Wietse