Excursies


Herfstvakantie excursie 2015 naar de Poitou,

was een groot succes !!

Zie hier voor een verslag en foto's.

Na de lezing over fossielen zoeken in de Poitou door Tjerk Veenstra is duidelijk geworden dat er belangstelling is voor een excursie naar deze streek. Tjerk wil ons graag meenemen en de organisatie is gestart.

Voor de beeldvorming even wat informatie op een rij:
Poitou-Charentes De streek in Frankrijk heet de Poitou en is ongeveer 12 uur rijden vanuit hier.  In Frankrijk tussen de steden Thouars / Poitiers / Niort.

We gaan in de schoolvakantie, herfstvakantie  van 17 tot en met 25 oktober.

We onderzoeken nog of we één groot vakantiehuis huren ( zelf koken en schoonhouden) of dat we een pension boeken. Wilt u mee geef dan ook uw voorkeur door. Met camper of caravan is natuurlijk ook mogelijk.

Het gaat om een excursie, waarbij fossielen, voornamelijk ammonieten, worden gezocht uit vrijwel de gehele Jura periode. Ook wordt gedacht aan een dagtocht naar de omgeving van le Grand Pressigny waar krijtsponzen en artefacten kunnen worden gevonden.poitou lezing door Tjerk Veenstra

 

We willen graag inventariseren hoe groot de belangstelling voor een dergelijke excursie is en als je meewilt of je wilt/kunt rijden of niet.

Opgeven graag via de email of bij Yma.
 

lezing Poitou, Tjerk Veenstra verzameling

 

 

 


 


 

Via onze kring organiseren wij regelmatig excursies in binnen en buitenland. Soms korte excursies in eigen regio Friesland of elders in Nederland, zoals fossielen zoeken in Winterswijk, of een meerdaagse excursie naar Zuid Limburg.

IMG_1021

Maar ook regelmatig voor meerdere dagen naar bv. Duitsland, de Harz of Holzmaden.  Vaak gaat dit in combinatie met andere geologie geïnteresseerden. Zo heeft in de zomer van 2012 een groepje zwerfsteen enthousiastelingen een reis gemaakt naar het Oslo gebied in Noorwegen.

 

Foto: de ertsgroeve in Gallivare, Noord Zweden. Met een bus naar de bodem van deze immense open groeve, een kleine 15 min. naar beneden! En let eens op de gigantische wielen…

IMG_0788 excursie naar oslo gebied  steenhoop Spannenburg1holzmaden wietse