Techniek

Voorbereiden, zoeken, vinden, prepareren en genieten van je vondsten….

Mineralen of fossielen verzamelen is een prachtige bezigheid. Vooraf uren speuren op het internet, het lezen van artikelen over je zoekgebied en het bestuderen van gedetailleerde kaarten. Want hoe kom je eigenlijk in de Alpen op 3200 m hoogte? Of hoe vind je ene ontsluiting met prachtige fossielen? Waar liggen dan al die kostbaarheden?

geologieachtergrond.png

Hele vakanties worden besteed aan het zoeken, lospeuteren van minuscule fossielen of het hakken in een paar ton basalt… voor die ene geode met amethist.

Eenmaal thuis met een handvol kostbare kristallen of juist met 100 kg “omdat je niets kan laten liggen “. Start de volgende fase van het verzamelen.Kristallen van Kristal Haugen middagje zoeken Gea kring Friesland

Jaren gelegen, tijdens een excursie in de Harz, was de gevleugelde uitspraak van de Duitse gids: “Unbedingt mitnehmen”  en ja, sindsdien doen we dat maar bij enige twijfel..Thuis weggooien is dan de beste keus..

De volgende fase is vaak de winterklus van sorteren, rubriceren en vooral prepareren.alles moet mee excursie Harz

Op deze pagina tips, adviezen, foto’s en adressen. Zodat je trotse vondst nog jaren mee gaat en optimaal toonbaar is.

 

 

 

 

 

Via onze relatie in Duitsland kochten we zeer goedkoop Mowital B20H en isopropanol. Een professioneel middel voor het prepareren van allerlei soorten fossielen.

dagopbrengst Grand Causses

dagopbrengst Grand Causses

Grand Causses onbehand

Crand Causses onbehandeld

Grand Causses behandeld

Grand Causses behandeld