Sainte Marie aux Mines, 2022 een fantastische beurs, een aanrader voor iedere verzamelaar

Sainte Marie aux Mines een bijzondere en vooral gezellige mineralenbeurs.

Na een lange periode door Corona afwezig, werd dit jaar ( voor de 58 ste keer) de mineralenbeurs in Sainte Marie aux Mines ( Elzas / Vogezen, FR ) van 21 t/m 25 juni georganiseerd. Deze beurs is één van de grootste mineralenbeurzen ter wereld. Tuurlijk München en Tuscon zijn ook immens groot maar toch… daarnaast is het altijd zeer gezellig.  Er is een uitermate goede sfeer en organisatie, voornamelijk verzorgd door lokale vrijwilligers.  Het zonnige weer helpt ook, om na een dag slenteren en een rugzak met aankopen een goed glas koud bier te nuttigen..

Gwindel rookkwarts uit de Alpen

“Gwindel” voor een aantrekkelijke prijs

Ter info:  Dit Top mineralogie-evenement in Frankrijk, Mineral & Gem is een van ’s werelds belangrijkste bijeenkomsten voor professionals, hobbyisten en liefhebbers, zowel voor fossielen, mineralen maar ook aanverwante meuk zoals kralen, spiegeltjes en knuffelstenen..

Vanwege de internationaliteit van zijn exposanten, kopers, bezoekers en andere  belangstellenden is op deze markt voor iedereen wel iets moois, spectaculairs, iets onbetaalbaar of juist supergoedkoop te vinden. Af en toe zelfs bizar, bv prachtige kristalformaties die van de hand gaan voor enkele tonnen aan euro’s…   rond rennende kopers met karretjes die groot inkopen. Zeer gespecialiseerde groothandelaren, detailhandelaren, verzamelaars, wetenschappers komen naar Sainte-Marie-aux-Mines om materiaal te verkopen of juist om daar in te kopen.

De bekende Russische meteorieten handelaar

Meteoriet per gram…

De overgrote meerderheid van de kopers, handelaren en bezoekers van deze beurs is toch Europees, maar ook van over de gehele wereld komen exposanten hun waar aanbieden. Naast de markt, die een groot gedeelte van het dorp beslaat, incl, sportzalen, parkjes, zwembad etc etc is er ook een groot aanbod van lezingen en specialistische exposities. Mineralen en fossielen die je zelden kan bewonderen worden tijdens deze beursdagen geëxposeerd.

Dus ons campertje is snel gepakt en in goed twee dagen rijden vinden wij een prachtige plek voor een paar dagen mineralenbeurs plezier.

Onderstaande fotocollage geeft een aardig beeld.

https://www.sainte-marie-mineral.com