Henk Nieuwenhuis, de meteoriet van je leven…..

20130927_111354

Henk Nieuwenhuis zal iets vertellen en laten zien over meteorieten in het algemeen en over inslagkraters in Europa die hij zelf bezocht heeft. Hij laat daarbij beelden zien en hij neemt gesteente en meteorieten mee om te bekijken.

Na de pauze gaat hij vertellen van de vijfde meteoriet in 175 jaar in Nederland, de Diepenveen! Natuurlijk heeft hij ook daarvan foto’s. De Diepenveen is een heel bijzondere koolstof meteoriet waarvan er maar 16 over de hele wereld bekend zijn.

Tenslotte vertelt hij hoe hijzelf de meteoriet heeft ‘gevonden’ en over hetgeen tot nu toe, ook historisch, is nageplozen over de herkomst en de omzwervingen van deze vijfde Nederlandse meteoriet. Het wetenschappelijk onderzoek dat tot nu toe is verricht, wordt uiteraard ook belicht. Een unieke lezing voor iedereen met belangstelling voor geologie, sterrenkunde en historie. U mag dus niet ontbreken.
Kijk voor een uitgebreid verslag op den website van GEA kring Fryslan; https://www.geologiefriesland.nl / Henk Nieuwenhuis vind een Meteoriet.