Geologisch museum weekend 2016 een groots succes.

Geologisch museum weekend 1100 bezoekers!  

23 en 24 januari 2016, het geologisch weekend van de GEA kring Friesland was een groot succes, meer dan 1100 bezoekers telde het Fries Natuur Museum in Leeuwarden.img894 (2)

Dit jaar was het thema “stenen uit de ruimte” meteorieten wel te verstaan. In samenwerking met het Planetarium Eise Eisinga Franeker en een grote groep enthousiaste vrijwilligers werd het een top weekend.

Een aanbod van 25 marktkramen, allerlei activiteiten of boeiende lezingen, oa een levensgroot opblaasbaar universum van de universiteit Groningen, maar ook een doe-activiteit “het maken van vuurstenen werktuigen”,  door dhr Mols en zijn team. Een druk bezochte activiteit. Druk tot de laatste minuut van het weekend…

Iedereen bedankt, Gea Drenthe, het Kristal uit Groningen, Museum Grou, de schelpen collectie, Minerals foundation Nederland ,alle vrijwilligers, steenzagers, catering en medewerkers van het museum.

Speciale dank natuurlijk ook de top deskundigen met hun unieke verzameling meteorieten, zeldzaam voor Nederlandse begrippen!  Menig hart ging sneller kloppen, wat een zeldzame verzameling!             tot 2017!

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.