It’s T Rex time

clip_image002

Vanaf de Herfstvakantie  t/m zondag 16 november is het T Rex time in het Natuurmuseum te Leeuwarden.  En natuurlijk zijn wij van de partij met een speciale GEA kring Fryslân stand. Vele kringleden zijn in de weekenden aanwezig, beetje onze kring promoten en natuurlijk om alle bezoekers te voorzien van informatie mbt. onze hobby.  De dino aller dino’s staat vanaf de Herfstvakantie vijf weken lang in de schijnwerpers. Het is de meest gevaarlijke en meest tot de verbeelding sprekende dinosauriër, die nog steeds groot en klein tot de verbeelding spreekt: de Tyrannosaurus rex. Voor kinderen een fantastische beleving, levensgrootte replica!IMG_5014
Vaak staat in een expositie het skelet van de T-rex centraal en is er weinig aandacht voor het uiterlijk en het leven van deze dino. Daar gaat nu verandering in komen. Voor het eerst is in Nederland een complete expositie over de T-rex te zien, een primeur dus! Van ei tot uitsterven, bezoekers komen alles te weten over deze grootste roofdino van het Krijt.
It’s T-rex Time is een expositie met veel doe-dingen voor kinderen, het wordt een echte beleving. Hoogtepunten zijn een bewegend model van een jonge T-rex en een interactief model van de anatomie, het allereerste exemplaar ooit gemaakt. Ook zijn er echte botten die je aan mag raken.
Speciale gast in de expositie is de Torvosaurus, die de laatste tijd veel in het nieuws is geweest. De Torvosaurus wordt ook wel ‘de Europese T-rex’ genoemd en mag hier niet ontbreken. Voor het eerst zijn de schedel met tanden te zien en een nest met eieren en embryo!
Vanaf zaterdag 11 oktober 2014 t/m zondag 16 november 2014 ( uitloop tentoonstelling kan t/m 30 november zijn.

Dus Gea leden kom gerust langs, gezellig en een beetje hulp is altijd welkom.

Het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden   Adres:  Schoenmakersperk 2   8911EM.

Parkeren kan eenvoudig in twee grote parkeergarages ( Oldehove of Hoeksterend) op ca. 500 m afstand.

dinosaurus ei replica kring Fryslân

replica dilophosaurus Gea kring Fryslanreplica prehistorisch gea kring Friesland

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.