Romke van der Mark schenkt deel van zijn verzameling

Verhuizen, is opruimen, maar opruimen is niet altijd weggooien.

bloemen voor RomkeZaterdag 8 nov. heeft Romke van der Mark aan onze voorzitter Yma een groot deel van zijn verzameling overgedragen. Een zaterdagochtend van sjouwen…, dank Rein en het voltallige bestuur. Romke is al sinds mensenheugenis, lid van onze kring en is nu verhuisd. Maar de consequentie was dan wel dat nu een deel van de verzameling weg moest. Want waar laat je alles. Iets wat wij allemaal herkennen…

Een collectie die er mag zijn! Prachtig materiaal; fossielen en mineralen uit alle windstreken, van Canada en Amerika, tot gewoon Europa, Frankrijk, Scandinavië, Duitsland of Sicilië. Een paar enorme kasten met tientallen laden, allemaal gevuld met fossielen, mineralen, ertsen en gesteenten. Natuurlijk allemaal voorzien van documentatie mbt vindplaatsen en alles ook weer keurig gerubriceerd.

Als kring gaan we in ieder geval daar goed op passen en wie weet kunnen we andere leden nog blij maken met iets uit de verzameling van Romke. Dat is ook precies wat hij wil, “doorgeven” anderen er ook weer gelukkig mee maken.

Een deel gaan we gebruiken als voorlichtingsmateriaal voor scholen, leskisten maken.

Wij danken Romke uiteraard voor dit prachtige materiaal!

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.