Voorjaarsexcursie 2018 Ardennen, wie gaat mee?

De Kring Fryslân organiseert een voorjaarsexcursie, fossielen en mineralen,  rond 26 en 27 mei 2018 in de Ardennen.

Barite pocket, Lompret Belgium

lompret, bariet

Het is de bedoeling dat we naar mineralen en fossielen gaan zoeken in Lompret (bariet en fossielen), Landelies (grote calcietkristallen),  Resteigne(fossielen) en Wellin(fossielen).  Mogelijk ook nog in Barvaux en Soigny (trilobieten).

Veel zoeken zal in het weekend gebeuren, wanneer het werk in de groeves stil ligt. De dagen ervoor en erna zijn bedoeld als reisdagen met eventueel nog korte bezoekjes aan extra vindplaatsen of andere interessante geologische plekken.

We overnachten op een camping in de omgeving van Dinant. Naast kamperen wordt er ook aan huisjes en/of bed-en-brochje gedacht. Natuurlijk is iedereen vrij om zelf iets te regelen.

Barite, pocket, Lompret, België foto Wietse Smit

Bariet, Lompret

De reis en verblijfskosten zijn voor ieders rekening.  Mogelijk een kleine gezamenlijke bijdrage voor een plaatselijk gids oid.

In verband met het feit dat we schriftelijk toestemming aan de groeves moeten vragen willen we graag op tijd weten, wie er mee op stap gaan.    Daarom graag aanmelden bij Anja Hofmeester (secretaris@geologiefriesland.nl)  liefst voor 1 februari 2018.

Quary Lompret, Chimay, Belgium

Lompret quary

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *