GEA-junior Cursus over gesteenten

GEA-junior Cursus gesteenten

Hoe vaak komt het niet voor dat je in een rivier, op het strand, in het zand, op een berg iets vindt dat bijzonder lijkt. Vaak neem je de steen mee, soms liggen ze bij de tent, een vakantiehuisje of gaan er stenen mee naar huis. Maar wat heb je nu eigenlijk gevonden ? Naar het antwoord op deze vraag gaan we op zoek in de GEA-juniorcursus “gesteenten”. Je weet dan min of meer welke stenen je hebt gevonden.

De cursus is op 24 maart in het Natuurmuseum Fryslân en begint om 14.00 uur. Inloop tussen 13.30 en 13.50 uur, zodat we op tijd kunnen beginnen. De  verwachte eindtijd is 16.00 uur. Zo nodig kunnen ouders de kinderen dan ophalen.

Neem vijf “stenen” mee en kom met een eerste antwoord thuis. Een antwoord over soorten gesteenten, mineralen en /of fossielen. Nu zijn er heel veel gesteenten, bijna 5500 mineralen en ook nog eens heel veel fossielen. We doen ons best, maar je snapt dat we niet alles weten, maar je komt vast en zeker dichter bij het antwoord.

alles moet mee excursie Harz   

Voor kinderen van leden is de cursus gratis. Voor niet-leden zijn de kosten €5,- Worden je ouders (een gezinslidmaatschap) lid dan wordt de €5 in mindering op het contributiebedrag aangebracht. Hebben de kinderen een museumjaarkaart dan die graag bij de balie laten scannen.

Opgave graag zo snel mogelijk: er kunnen 25 kinderen tussen 7 en 14 jaar meedoen. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Wie zich al heeft opgegeven, krijgt de mail het eerst, samen met de leden. Reageren voor 18 februari maakt dat je zeker bent van deelname. Daarna krijgen de deelnemers aan vorige cursussen deze mail en mocht er nog ruimte zijn dan komt na een week de cursus op Facebook.

De vorige cursus was overtekend: dus wees er snel bij! Dat voorkomt teleurstellingen.

De deelnemers kunnen zich ook via het volgende e-mailadres opgeven zijlstrakroon@kpnplanet.nl .

Vermeld je naam, je adres, je leeftijd en eventueel je eigen e-mailadres.

Het lijkt ons heel leuk jullie te ontvangen,

Namens het bestuur van GEA-kring Fryslân,

Hendrik Zijlstra

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *