Geologie museum weekend 2019 een sfeervol en groot succes.

Het Geologisch museum weekend van 12 en 13 jan was weer een groot succes. Meer dan 1000 bezoekers!

Vele kinderen met ouders of opa’s en oma’s kwamen langs. Maar ook geologie geïnteresseerden en Gea kring Friesland leden kwamen langs op dit sfeervolle en vooral gezellige weekend. Voor kinderen waren er een aantal activiteiten en dus erg druk bij het goudpannen, gipshakken of het schilderen van de gips-ammonieten. Menig kind verliet het museum met aanwinsten als fossielen, mineralen, creatieve knutsels of   “hoofdprijzen “  gewonnen met het draaiend rad.

De publiekstrekker was de in bruikleen van Naturalis, Leiden, opgestelde 6 meter lange fossiele Mosasaurus.

Rondom deze Mosasaurus een aantal vitrines vol met fossielen.  Ieder vitrine was een geologisch periode dus van Precambrium tot het Holoceen. Door deze opstelling weren alle tijdperken duidelijk en leerzaam gepresenteerd.   Onvoorstelbaar wat voor museale stukken door de leden beschikbaar waren gesteld. Top en dank!  Zelden krijg je de kans om van dichtbij al dit moois te bewonderen. En natuurlijk pittig gekruid met spectaculaire anekdotes over zoektochten en expedities om al dit moois te verzamelen. Vraag van een bezoeker: ” hoe vind je dit nu allemaal…”  Volgens de ervaringsdeskundigen zijn er twee voorwaarden cruciaal A:  beginners geluk… en B:  een sanitaire stop levert soms ook een top-vondst op..  Dus wie weet..

Natuurlijk was het ook weer mogelijk om je zwerfstenen ed door te laten zagen en te polijsten. Maar ook om je  vondsten te laten determineren, aan deskundigheid geen gebrek.  Een stevig team was aanwezig met het prepareren van fossielen, tips en methoden om te conserveren werden uitgewisseld. Een verrassing was wel het doorzagen van een dinosaurus ei van Henk Nieuwenhuis en inderdaad was het embryo zichtbaar. Zie verslag en foto’s.

Bij dit geslaagde weekend behoort ook een organisatie die stevig staat, catering door oa eigen leden, ondersteuning vanuit het Natuurmuseum Friesland, ons bestuur etc ect maar bovenal al die leden die tijd energie en materiaal beschikbaar stelden. Op naar het volgende weekend!

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *