Lezing van Paul Hille was een topper!

Woensdag 30 jan kwam Paul Hille naar Leeuwarder voor de uitgestelde lezing over Holzmaden.

IMG_3920

En we kunnen rustig stellen, het was een succes! Een goede opkomst,  een heerlijke lezing en als toetje een, voor ieder wat wils, verloting. Want wie ging er niet naar huis met een prachtige prijs!

Paul had voor iedereen een kleine vondst meegenomen. Oa het oudste barnsteen ter wereld! Bolletjes barnsteen uit Sayreville, New Jersey uit het Krijt, ruim 90 miljoen jaar oud, het bakje was dan ook snel leeg.

Maar ook Trilobieten: Phacops sp. uit het Devoon, ongeveer 390 miljoen jaar oud uit Marokko.

Het was een boeiende lezing, vol vondsten, kaakjes, kootjes, ribben, schubben, koralen en etc etc te veel om even op te noemen.  Een informatieve power point presentatie met gedetailleerde foto’s van prachtige fossielen, oa foto’s van de bekende “lijkgeboorte” en alle hypotheses daar omheen. Een inspirerende en leerzame avond en mogelijk is er een nieuw idee voor een excursie geboren. Toegeven het is een eindje rijden maar in de omgeving is veel te beleven, naast goed toegankelijke groeven en musea gezellige dorpjes ed.

Het aantal ingebrachte prijzen voor de verloting was groot, 30 tot 40? Boeken, gereedschap, stenen, fossielen, micro-mounts,  een trommelmachine, een stenenkraker enz enz. Voor € 1,- kon je een lootje kopen.

En als Tietie en Yma de lootjes trekken… dan gaat iedereen tevreden naar huis met één of meer prijzen!

IMG_3925   verlotinglootjes trekkenIMG_3919prima opkomstverloting1

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.