verslag Eifel excursie

Excursie naar de Eifel, voorjaar 2017

Een groep kringleden, waarvan sommigen zijn al veertig jaar kringlid zijn en sommigen pas een paar jaar, al dan niet vergezeld van hun partner, verzamelden zich donderdagavond  18 mei in Gerolstein.   De afgesproken plaats is Camping Eifelblick. Deze camping  was een goede keus, want naast kamperen met eigen caravan of camper, konden hier ook trekkershutten en huisjes gehuurd worden, zodat we allemaal bij elkaar in de buurt konden verblijven. Wij, Wietse en Anja waren de laatsten die arriveerden. De rest had zich al verzameld bij de caravan van Jan Hidding, onze touroperator voor dit weekend, van wie we de laatste informatie en instructies kregen. Jan nog bedankt voor alle zorg en deskundigheid, het was top!

Vrijdag 19 mei was het om 9.15 uur verzamelen om op weg te gaan. Helaas regende het en het zou die dag ook niet ophouden met regenen. We rijden in kolonne naar de woonplaats van onze Duitse gids, Herr Jung. Hij is een ervaren geoloog, goed bekend in het gebied en hij  heeft voor ons toestemming geregeld om in de diverse groeves te zoeken.  Als eerste rijden we naar de groeve van de Feuerberg.

Bijna onherkenbaar zijn o.a.Jan Verburgh, Hans en  Ytte  hier aan het zoeken.

In de stromende regen werd er gezocht naar vooral vulkanisch glas. Hiervan werden mooie stukken gevonden. Na de lunch gaan we richting de Kyllerkopf.

 

 

Onderweg wordt er op de velden gezocht naar pyroxenen, augiet met apatiet en sanidien.

Vandaag is de Vulkaaneifel aan de beurt.

Aangekomen bij de groeve gaan we naar het gedeelte waar volgens onze gids de meeste kans is om peridotietknollen te vinden.  Helaas regent het nog steeds en vallen  de vondsten hier een beetje tegen. We besluiten dan ook om terug te gaan naar de camping. Later hebben we van onze gids alsnog wat peridotietknollen gekregen.

Het grootste gedeelte van het gezelschap eet ’s avonds in het restaurant van de camping.  Goed eten en adequate bediening.